© 2019 Huis Aluna. Ontworpen met Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

Wie ben ik?

Mijn naam is Isabella Vochten. Als een sprankelend kind groeide ik op in de bossen van Lichtaart. Waar ik naast mijn ontdekkingstocht in de prachtige natuur die mij omringde, ook antwoorden zocht op de 'Grote Vragen' van het leven. Mensen als Ghandi, Jezus en Mandela inspireerden mij. Het is dan ook niet gek dat ik als volwassene allerlei opleidingen volgde om, enerzijds mijzelf te ontplooien, en anderzijds de menselijke geest te ontrafelen.

De opleiding levenscoach en evolutiecoach zette voor mij een nieuwe manier van denken in gang. Ik wilde hier alles over weten. En verslond boeken. Allemaal met als doel om inzichten te krijgen.
 

En toen overleden op een tijdspanne van 18 maanden één van mijn beste vrienden, mijn moeder en vader en 2 tantes. Mijn wereld stond stil. Ik had geen troost gevonden in de afscheidsvieringen van de kerk. Ik vond geen troost bij mijn man (die anders reageert op verlies dan mij). Ik voelde me alleen en verloren.
 

Omdat ik geloof dat een mooie afscheidsviering al een deel van het rouwproces had kunnen verlichten, volgde ik een opleiding als ritueelbegeleider bij afscheid. Dit was een intense opleiding van 16 maanden waar ik, naast de skills van het vormgeven en begeleiden van afscheidsvieringen, ook meermaals mijn eigen verdriet tegenkwam. Door mijn eigen kleine vieringen in de tuin of in het bos te houden transformeerde ik mijn eigen pijn in liefde. Zo ontdekte ik dat natuur en afscheidsvieringen beiden helend werken.


Na enkele ervaringen als ritueelbegeleider opgedaan te hebben, merkte ik dat de voorafgaande één-op-ééngesprekken mij ook wel liggen.

Ook voordien was ik al meermaals een luisterend oor voor mensen met verdriet. 

Daarom startte ik een opleiding als rouw- en verliescoach. Hier leerde ik hoe ik mensen kan helpen om verbinding te maken met hun verlies. Hen te helpen bij het afscheid nemen. Maar vooral ook hen te helpen hun leven weer op te bouwen.


Ik heb mijn eigen pijnen, verdriet en rouw aangegrepen om ervan te leren en ze te transformeren zodat ik die van jou kan verlichten.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now